Over Renzo

Ik ben geboren in 1972 en een man van de streek. Ik woon in Sleen (geboren) samen met mijn vrouw en twee kinderen. Ik houd van kamperen en van sporten, waaronder tennis en moutainbiken. Handbal en motorrijden doe ik niet meer actief.

U vindt in mij een ervaren, gedreven financieel planner (FFP) met passie voor het vak en oog voor details. Integrale financiële planning is de basis voor elk advies, ook voor hypotheken. Klantbelang en klanttevredenheid staan voorop.

De tijd van product-gedreven verkoop is geweest. U vindt in mij uw vertrouwenspersoon.

Ik werk samen met een breed netwerk van professionals, zoals financieel planners, hypotheekadviseurs, pensioenadviseurs, makelaars, accountants, fiscalisten, notarissen, vermogensadviseurs, mediators en advocaten. Samen weten we immers meer dan alleen.


Ruim 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening en elke dag is weer leerzaam. Motto: dienstbaar zijn, met overtuiging, passie.

Klant over Renzo: open, eerlijk en oprecht. Een echt mensenmens.

Verdieping

Ik geloof in een continue verdieping van kennis en vaardigheden. Immers: hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat je nog heel veel niet weet.

Onlangs ben ik gestart met de opleiding tot Register Financieel Echtscheiding Adviseur (RFEA), een keurmerk waar momenteel zo’n 200 adviseurs gebruik van mogen maken.

Scheiden is emotie. Scheiden betekent veel regelen en zorgt voor onzekerheid over de toekomst, die voor 80% afhankelijk is van de financiële mogelijkheden. Die financiële kennis vindt u bij mij.

Andere klant over Renzo: “Dit is voor het eerst dat ik deze lastige ‘materie’ begrijp,
de schoolse manier van uitleggen maakt alles helder. Renzo kan zo het onderwijs in”.

Terugblik

Als buitendienstadviseur ‘schade verzekeringen’ ben ik in 1997 gestart bij een regionaal werkende verzekeraar zonder winstoogmerk (vestiging Emmen – Hardenberg). Ik had al snel meer interesse in het zogenaamde ‘levenvak’ en werd in 2001 financieel adviseur met specialisatie pensioen- en lijfrenteadvies.

Vanaf 2007 heb ik op een andere vestiging (Beilen – Oosterwolde – Dwingeloo) een afdeling financieel advies mogen opstarten. Hypotheek Advies en Integrale Financiële Planning voor particulieren en ondernemers was hier het aandachtsgebied.

Adviseur van het jaar
In 2010 ben ik door de Stichting Erkend Hypotheekadviseur genomineerd voor Hypotheekadviseur van het Jaar (top 10).

Ik behaalde diverse vakdiploma’s en ben dan ook aangesloten bij de Stichting Erkend Hypotheek Adviseurs SEH (2005) en de Federatie voor Financieel Planner FFP (2007).

In 2013 heb ik via Hanze Hogeschool de opleiding HBO bedrijfskunde afgerond. Na deze opleiding begon het ondernemersschap te kriebelen. In 2016 ben ik gestart, eerst als partner/franchisenemer (ZZP-er) bij een Advieskantoor in Assen en na de zomer 2017 volledig onder eigen naam: Voor Financieel Advies.